РС мора више помагати граничним подручјима

М. Л.
РС мора више помагати граничним подручјима

Петровац-Дринић - Министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Миленко Савановић изјавио је да Влада треба да подржи општину Петровац-Дринић, јер је она смјештена у граничном подручју, што мјештанима, уз економске потешкоће, додатно отежава живот.

Савановић је након отварања реконструисане дионице пута Дринић - Шкракића брдо у овој општини изразио наду да ће се српско становништво, ипак, задржати на овом подручју.

- Услов за то је подршка економском развоју да би био обезбијеђен квалитетнији живот - казао је Савановић.

Он сматра да отварање реконструисане дионице пута Дринић - Шкракића брдо показује виталност људи који живе на овом подручју и жељу да остану на својим имањима.

- Они успјешно рјешавају све изазове са којима се сусрећу, без обзира на то што их је мало и што су им материјалне могућности ограничене - казао је Савановић, честитајући мјештанима крсну славу општине Светог апостола и јеванђелисту Луку.

Савановић је истакао да се српска политичка сцена мора стабилизовати и да њени актери морају утврдити стратешке циљеве за очување РС.

- Нема те политике која Српску може угрозити, с обзиром на жртве које су дате за њено стварање. Чињеница да је 13 западнокрајишких општина страдало у "Олуји", да је погинуло 24.000 бораца, да имамо 33.000 инвалида, те да је 242.000 људи учествовало у рату говори о размјерама и тежини свега што је требало уложити да се добије овај историјски оквир, а то је РС - рекао је Савановић током посјете општини Петровац-Дринић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана