Рогатицa: Стипендије за 123 студента

С. М.
Рогатицa: Стипендије за 123 студента

Рогатица - Стипендије из општинске касе у Рогатици биће исплаћене за 123 студента у школској 2015/2016. години, који су у петак са начелником ове општине Томиславом Пухалцем потписали уговоре о стипендирању.

За стипендије су конкурисала 142 студента, а бодовали су се успјех у школовању, дефицитарност занимања, те припадност породицама погинулих бораца и РВИ до четврте категорије.

- Из буџета општине ће бити издвојено 100.000 марака, а стипендисти ће добијати од 50 до 130 марака мјесечно, колико су добила два студента, укључујући ђака генерације. Циљ је да наредних десет мјесеци помогнемо нашој омладини, а да се они заузврат након школовања врате у нашу општину и допринесу њеном развоју - поручио је Пухалац. 

Стипендије су обрадовале и перспективне спортисте Анђелу Делић и Николину Ћаћић.

Татјана Марјановић, дијете погинулог борца и студент четврте године Економског факултета на Палама, захвалила је на стипендији, истакавши да ће јој овај новац добро доћи.

Дејан Бркић, који је уписао прву годину Технолошког факултета у Новом Саду, поручио је да ће се вратити у Рогатицу када заврши студије.

Иако је редован студент, Горана Сорак, студент четврте године Филозофског факултета у Палама, никад није напуштала Рогатицу. Ова вриједна студенткиња је и тренер Женског одбојкашког клуба Младост, члана Прве лиге РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана