Ресторан Новак отвара врата у Српској

Марина Чигоја
Ресторан Новак отвара врата у Српској

Бањалука - Први ресторан у РС који ће носити име најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића биће отворен данас у Бањалуци на познатом излетишту Бањ брдо.

Отварање ресторана најављено је и на званичној страници ланца ресторана чији је власник породица српског тенисера - "Novak Café & Restaurant".

- Задовољство нам је да вас обавестимо да ће 16. октобра у Бањалуци, на адреси Пут Бањалучког одреда бб, бити отворен ресторан на основу франшизе " Novak Café & Restaurant " - наведено је на сајту овог ланца ресторана.

Иако франшиза припада породици првог рекета свијета, ресторан у Бањалуци не отварају Ђоковићи, већ Душко Калинић, који је откупио права на коришћење франшизе. Управо у објекту чији је власник заједно са супругом Горданом Тешановић, директором Дома здравља у Бањалуци, налази се ресторан "Новак". Екипа "Гласа Српске" увјерила се јуче да је све спремно за отварање ресторана. Раднике смо затекли у обављању завршних припрема пред отварање.

Отварање ресторана "Новак" у Бањалуци објелодањено је прије неколико мјесеци када је отац тениског аса и власник компаније "Family Sport" Срђан Ђоковић у Калинићевој пратњи посјетио новоизграђени мотел на Бањ брду.

Бањ брдо је најпознатије бањалучко излетиште и налази се на јужној страни града на 431 метар надморске висине. Са њега се пружа панорамски поглед на град, а излетиште је богато шумом, стазама за шетњу и планинарење, изворима воде за пиће и уређеним мјестима за одмор и разоноду.

Бањ брду је онемогућен прилаз аутомобилима, а није познато да ли ће рампа остати спуштена и послије отварања ресторана. Представници градске власти истакли су да су аргументи за и против рампе на анализи.

Ланац ресторана

Породица Ђоковић под својом франшизом има два ресторана у Београду и један на Копаонику. Ресторани "Новак" на Новом Београду и Дорћолу отворени су 2008. године. Ресторане краси посебан ентеријер инспирисан тениским мотивима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана