Рецитацијама на јапанском захвалили на обнови школе у Градишци

М. В.
Рецитацијама на јапанском захвалили на обнови школе у Градишци

Градишка - Рецитујући стихове на јапанском језику ученици Основне школе "Козарска дјеца" у Крушкику код Градишке одушевили су замјеника амбасадора Јапана у БиХ Мијазакија Казумаса, који је јуче посјетио ову васпитно-образовну установу.

ОШ "Козарска дјеца" реновирана је захваљујући влади Јапана, која је донирала 180.000 марака, због чега су ђаци у знак захвалности кроз пјесму и рецитацију показали основна знања о Јапану.

Мијазаки је рекао да је задовољан реновирањем школе, те похвалио ученике који су се потрудили да тачно науче ријечи на јапанском језику. Мијазаки је на српском језику питао малишане јесу ли дуго припремали представу о Јапану, што је измамило осмијех свима у публици.

Према његовим ријечима, у протеклих 19 година влада Јапана донирала је више од 40 милиона КМ за пројекте у сектору основног образовања у БиХ, а овај новац омогућио је изградњу и опремање 11 нових, као и обнављање и опремање више од 70 постојећих школа.

Директор ОШ "Козарска дјеца" Зора Малешевић навела је да је донација искоришћена за замјену спољашње столарије, изградњу надстрешнице испред улаза школе, кречење фасаде, санирање санитарних чворова, реновирање фискултурне сале и набавку намјештаја за шест учионица.

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић истакао је да је ова донација омогућила знатно боље услове рада у ОШ "Козарска дјеца".

- Захвални смо на свему што влада Јапана чини у Републици Српској и БиХ, чиме је један од највећих донатора у овом тренутку на овим просторима, упркос томе што је суочена са великим катастрофама, природним катаклизмама - рекао је Латиновић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана