Радијатори топли у многим домовима

Анита Јанковић и дописници
Радијатори топли у многим домовима

Бањалука - Топли радијатори обрадовали су становнике Бањалуке, Градишке и Челинца, гдје су топлане због ниских температура почеле са сезоном гријања и прије званичног почетка.

Бањалучка топлана је пустила гријање јуче, а први дан је прошао без проблема и кварова.

- Имали смо пар притужби да гријања нема, али по изласку екипа на терен испоставило се да грађани нису одврнули вентиле на радијаторима - рекла је портпарол овог предузећа Жаклина Мијатовић и додала да "Топлана" за сада има довољно мазута те да је у току набавка нових количина.

Топли радијатори јуче су пробудили и становнике Челинца, а директор челиначке топлане Неђо Бабић каже да су резерве угља довољне за два и по мјесеца.

- Систем је ремонтован и све функционише по плану. Радијатори су већ топли - истакао је Бабић, позвао грађане да редовно измирују своје обавезе и нагласио да су тренутна дуговања корисника топлане већа од пола милиона марака.

Сезона гријања у Градишци почела је у суботу, а добра вијест за све кориснике чија су домаћинства прикључена на "ИЕЕ Топлану" јесте да неће доћи до поскупљења.

- Очекују се већа захлађења, па смо у складу с тим већ пустили топлотну енергију - кажу у градишкој топлани.

Хладно недјељно јутро Добојлије су дочекале са хладним радијаторима. Ипак, у добојској топлани напомињу да би ватру могли да разложе и прије званичног почетка сезоне.

- Још нису била три дана заредом са температуром нижом од 12 степени Целзијуса. Планирано је да сезона почне 15. октобра и ми смо спремни. Ако буде хладно, пустићемо гријање већ данас - каже директор добојске топлане Здравко Петровић.

Као и Добојлије, становници Приједора и Фоче мораће да сачекају још који дан на топле радијаторе.

- Сезона гријања у Фочи почеће 15. октобра. Све је већ спремо, а имамо и довољне количине угља. У наредним данима испробаваћемо погоне, па ће радијатори због тога бити млаки - рекао је директор предузећа "Аутокомерц" Владо Ђајић.

Источно Сарајево

Грађани Источног Сарајева сезону гријања дочекују са задовољством, јер ће цијене гријања бити ниже у односу на прошлу годину.

Загријавање стамбеног простора, на шестомјесечном нивоу, биће снижено са 2,80 на 2,60 КМ по метру квадратном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана