Путари спремни за снијег

nezavisne.com
Путари спремни за снијег

​Бањалука, Приједор - Иако зимске службе званично почињу с радом 15. новембра, путари истичу да финализирају припрема за предстојећу сезону и да су спремни за сњежне падавине.

Истичу да ће, поред савремене механизације, бити довољно и абразивног материјала и соли.

Како су потврдили у предузећу "Путеви РС", у току је припрема плана Зимске службе, која почиње с радом 15. новембра и траје до 15. марта 2019.

Александар Бајић, директор бањалучког предузећа "Чистоћа", истиче да је набавка абразивног материјала у току.

"У посљедњих неколико дана дошло је око 15 шлепера материјала, те уколико нас и раније изненади снијег, дио механизације је спреман, док се дио рестаурира и монтира", казао је Бајић.

Богдан Ђукановић, руководилац Радне јединице "Романијапутеви", казао је да је 15. новембра рок када морају бити спремни барем 60 одсто од укупног плана Зимске службе за предстојаћу годину.

"Потрошни материјал набављамо, имамо залихе, тако да нас ништа не може изненадити", казао је Ђукановић и додао да ништа не препуштају случају.

"Ми смо увијек спремни. Имамо сасвим довољно камених агрегата и индустријске соли за највеће неприлике", појаснио је Ђукановић.

И у "Приједорпутевима" истичу да је дио механизације већ спреман, а да се један дио спрема. Дарко Радаковић, руководилац на одржавању у овом предузећу, казао је да имају 3.000 тона соли, а да је абразивног материјала остало и од прошле године.

Небојша Куштриновић, метеоролог, истиче да се прве сњежене падавине очекују у другој половини новембра и, како је додао, неких екстремних падавина, према садашњим прогнозама, неће бити.

"Према дугорочној прогнози, тек од половине јануара очекује се да зима покаже зубе, односно да буду нешто ниже температуре и више снијега, док ће све до тада температуре бити изнад просјека", казао је Куштриновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана