Представљена Књига живота - упутство за употребу

Срна
Представљена Књига живота - упутство за употребу

Котор Варош - У Народној библиотеци у Котор Варошу вечерас је представљена књига под називом "Књига живота - упутство за употребу", аутора Стеве Селака из Бањалуке.

Селак је у 19 поглавља ове књиге, језиком приступачним свим генерацијама, описао све битне ствари које су потребне у животу и дао одговоре на бројне животне недоумице које људе спутавају да буду срећни и испуњени у сваком погледу.


Он је навео да књига има 19 поглавља, а да прво говори о његовом животу, како је два пута преживио клиничку смрт и боловао од тешких болести.

"Због бројних болести и клиничких смрти, љекари су ме више пута отписивали, али данас сам здрав човјек, окружен великом љубављу своје породице, што сам кроз своју књигу желио да пренесем и на друге људе", рекао је Селак.

Његова књига одговара и на питања како преживјети одбијање људи, на који начин адекватно испланирати своје вријеме, како слушати људе и протумачити њихов говор тијела.

"Велики дио књиге сам посветио религијама, које проучавам још од седме године и многи стручњаци су ми рекли да моја књига заправо представља превод Библије, јер су у овом монументалном историјском дјелу сабране све тајне живота, а ја сам их приближио читаоцима на приступачан начин", закључио је Селак.

О књизи су говорили и угледни привредник Саво Марјанац и педагог Марио Кнежевић, који су се сложили у оцјени да је ово исконски вриједно дјело, животна аутосугестија аутора, које никога не оставља равнодушним.

"Књига живота - упутство за употребу" прва је Селакова књига и преведена је на руски и македонски језик. Осим у Котор Варошу, представљена је у Приједору, Костајници, Козарској Дубици, Српцу, Градишци и Прњавору.

Селак је напоменуо да за три године планира да изда другу књигу "Проклетство живота", о проклетству једне породице које траје 150 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана