Празници продужили агонију послије смрти пацијента

М. Л.
Празници продужили агонију послије смрти пацијента

Бањалука - Супруга преминулог Синише Станића из Дервенте још чека резултате ванредне контроле у здравственим установама у којима је био збринут и у чији је рад изразила огромну сумњу.

Тридесетшестогодишњи Станић је послије пада на градилишту са тешким повредама најприје превезен у Дом здравља у Дервенти, а затим у добојску болницу "Свети апостол Лука". Из Добоја је упућен у Универзитетско-клинички центар РС, али је преминуо на путу до Бањалуке. Његова супруга изнијела је низ оптужби на рачун поступања медицинара у Дервенти и Добоју послије чега је Министарство здравља и социјалне заштите РС наложило контролу у тим здравственим установама.

- Законски рок од 60 дана за подношење извјештаја је истекао, а у министарству су ми рекли да је контрола детаљно извршена и да ћу резултате добити за десетак дана. Казали су ми да извјештај касни због празника - казала је Бојана Станић.

У Министарству здравља и социјалне заштите РС су потврдили да комисија још није поднијела извјештај.

- Комисија за ванредни стручни надзор није поднијела извјештај због оправдане спријечености одређених чланова. Мјере које комисија предложи биће предузете уколико буду утврђене неправилности у поступању особља у поменутим здравственим установама - истакли су у Министарству здравља и социјалне заштите.

Станић је био власник фирме "Арт лајн", а преминуо је 16. новембра прошле године након што се четири сата борио да преживи послије пада са висине од седам метара. Његова супруга у потресној исповијести "Гласу Српске" испричала је како се покушавала изборити за супругов живот, али и изнијела озбиљне сумње да љекари у Дервенти и Добоју нису добро и правовремено реаговали због чега је изгубљено драгоцјено вријеме и шанса да му раније буде указана помоћ у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана