Поново блокиран рачун општине Србац

А. Ј.
Поново блокиран рачун општине Србац

Србац - Пореска управа РС у уторак је поново блокирала рачун општини Србац, због дуга од 470.000 марака чиме је додатно продубљена криза у овој локалној заједници.

Рачун општини Србац је деблокиран прије двије седмице када је Пореска управа наплатила нешто више од 400.000 марака за неплаћене доприносе и тада су радници општинске управе коначно добили октобарску плату. У међувремену плата је исплаћена и у неколико јавних предузећа и установа, од којих поједини имају и до 11 неисплаћених зарада. Због чега је услиједила нова блокада рачуна први човјек у Српцу не зна.

- Искрено, не знам зашто су нам блокирали рачун, не схватам и не видим логику, да ме блокирају, одблокирају па за 15 дана опет блокирају. У Пореској управи су ми рекли да им није стигао одобрен репрограм из Министарства финансија иако сам предао захтјев још 5. јануара. Чини ми се да је ово демонстрације силе како би поклекнуо и дао оставку - рекао је начелник општине Србац Драго Ћирић.

Прецизирао је да би репрограм дуга на 60 мјесеци био спас за Србац јер би мјесечна рата била мања од 10.000 марака.

- Општина би могла нормално да функционише да нема блокаде јер нам се поправио и прилив новца - каже Ћирић.

Министарство финансија РС потврдило је да је запримило захтјев за одгађање плаћања пореског дуга од 696.795 КМ, али да није достављена комплетна документација.

- У допису је затражен репрограм који се односио на Општину Србац, ЈУ Центар за социјални рад, вртић "Наша радост" и "Апис" Србац. Међутим, није нам достављена потребна документација о одгађању плаћања и ми смо тражили допуну захтјева, али до данас нисмо добили све папире - истакли су у министарству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана