Почиње градња Техничко-лабораторијског центра у Добоју

Д. Д.
Почиње градња Техничко-лабораторијског центра у Добоју

Добој - Камен темељац за изградњу објекта Техничко-лабораторијског центра, за потребе добојског Саобраћајног факултета, у којем ће бити инсталирана најсавременија опрема, положен је јуче.

- Инсталирањем ове опреме вриједне 2,1 милион евра Саобраћајни факултет у Добоју постаће значајан центар у овом дијелу Европе на пословима истраживања у друмском саобраћају - изјавио је министар просвјете и културе РС Дане Малешевић, који је заједно са градоначелником Обреном Петровићем положио камен темељац.

Он је додао ће опрема за потребе Техничко-лабораторијског центра бити набављена из Аустрије. 

Декан Саобраћајног факултета у Добоју Перица Гојковић објаснио је да је ријеч о најсавременијој опреми у Европи. 

- На уређају, који кошта близу 855.000 евра, моћи ће да буду испитана комплетна возила. На аутима која су учествовала у саобраћајној несрећи моћи ће да се констатује да ли су за даљу употребу и шта се на њима може радити - казао је Гојковић. 

Петровић је указао на значај техничког центра за Добој и навео да је за изградњу објекта град обезбиједио око 1,8 милиона марака. Ректор Универзитета Источно Сарајево Радослав Грујић рекао је да је предвиђено да грађевински послови буду довршени до краја фебруара наредне године.

Саобраћајни факултет у Добоју, који постоји већ десет година, похађа 1.350 студената.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана