Плата послије десет дана штрајка глађу

М. Л.
Плата послије десет дана штрајка глађу

Бањалука - Радницима Центра за образовање, васпитање и рехабилитацију слушања и говора у Бањалуци данас би требало да буде исплаћено осам заосталих плата.

Министар просвјете и културе РС Дане Малешевић изјавио је јуче да би најкасније данас за ове намјене требало да буде уплаћено 87.000 КМ. Он је нагласио да је постигнут договор са градоначелником Бањалуке Слободаном Гаврановићем да новац буде уплаћен и тиме ријеше овај проблем.

- Не вјерујем у празна обећања и све док не добијем написмено, док не добијем зарађене плате, сједићу овдје, нећу одустати - рекла је професор педагогије и психологије у овом Центру Нада Дакић, која већ десети дан штрајкује глађу.

Овај вид борбе је започела јер већ готово годину није примила плату, а у истој ситуацији је још седам њених колега. Истиче да од свог посла и рада са дјецом не одустаје, али неће одустати ни од борбе за своја права.

Родитељи чија дјеца бораве у Центру пружају јој подршку и сматрају да неправда учињена њој, али и осталим радницима ове установе, мора бити исправљена.

- Жао ми је што професор Нада Дакић штрајкује глађу због неисплаћених плата. Нисам знао шта да јој кажем, она мени не вјерује, као што многима не вјерује. Вјероваће кад добије своју плату - казао је Малешевић.                                                                                              

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана