Пјешице од Пала до Свете горе

М. Л.
Пјешице од Пала до Свете горе

Бањалука - Група одважних ходочасника са Пала, с првим прољећним данима кренуће пјешице на пут дуг 1.000 километара, у поход манастиру Хиландару на Светој гори.

Овај подвиг добија још више на значају када се узме у обзир да је један од организатора пута Паљанин Игор Вукашиновић, који је од посљедица рањавања изгубио вид.

Ипак, он није дозволио да му то буде препрека па ће се са  својих седам колега, који су већином ратни војни инвалиди упутити средином априла на Свету гору.

- Прије неколико дана ишли смо аутомобилом на Хиландар како бисмо снимили трасу и направили план кретања. Монаси који су нас примили горе, дали су нам благослов, те су наше припреме сада у пуном јеку - казао је Вукашиновић.

Додао је да ће им према њиховим процјенама требати 28 дана пјешачења. Да би пјешице стигли до ове светиње свака помоћ ће им добро доћи, јер им је потребно доста хране и гориво за комби који ће возити њихове ствари.

- Обратили смо се Секретаријату за вјере РС и надамо се да ће нам помоћи да истрајемо и успијемо у својој намјери - додао је Вукашиновић.

И сви људи добре воље који желе да помогну могу контактирати Игора на број телефона 065/608-608.

Вукашиновић и његови пријатељи до сада су осам пута ходочастили манастиру Острог, а препјешачили су и пут до гроба патријарха Павла. Вјера, унутрашња снага и борба за мир, водиља су овим храбрим људима.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана