Пацијенти у Новом Горажду без здравствене заштите

М. Л.
Пацијенти у Новом Горажду без здравствене заштите

Ново Горажде - Становници Новог Горажда и даље немају адекватну здравствену заштиту, осим рецепата и упутница ништа друго не могу добити у Дому здравља, гдје је ситуација и даље неизвјесна.

Потврдила је ово директор ове здравствене установе Јелена Гавриловић.

- Пацијенти добијају рецепте, упутнице и ампуле које имамо у установи. Међутим, највећи проблем је санитетски превоз, који нисмо у могућности да обезбиједимо ни за најхитније случајеве - рекла је Гавриловићева.

Начелник општине Ново Горажде Далибор Нешковић вјерује да ће у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите РС успјети наћи неко рјешење за ову здравствену установу. Из Фонда за здравствену заштиту (ФЗО) РС подсјећају да редовно измирују своје обавезе према овој здравственој установи те да су им поред редовних уплата дозначили и додатних 50.000 КМ.

Тешка ситуација је и у Дому здравља у Хан Пијеску, гдје понестаје свега, од газе, игала до вакутајмера. Специјалиста породичне медицине у овој здравственој установи, др Славиша Мировић истиче да им је прије неколико дана исплаћена једна палата, а преосталих пет још чекају.

- Добили смо плату за август прошле године, када ћемо добити остале, не знамо. Покушавамо да набавимо још материјала за лабораторију и ампулираних лијекова - рекао је Мировић.

                                                                                               

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана