Одржана украјинска забава

Срна
Одржана украјинска забава

Прњавор - Украјинско просвјетно-културно друштво "Тарас Шевченко" из Прњавора било је домаћин украјинске забавне вечери, која се већ неколико деценија одржава у фебруару.

Предсједник Удружења Штефица Бороденко каже да је украјинска забава постала позната и изван локалних оквира, па јој из године у годину присуствује све већи број гостију из других општина, али и региона.


Поред презентације специјалитета из традиционалне кухиње, Украјинци се представљају и својом игром и пјесмом.

"Чланови нашег друштва и гостујуће друштво из Хрватске припремили су културно-умјетнички програм, док су ученици украјинској језика рецитовали стихове Тараса Шевченка на украјинском и српском језику", рекла је Бороденко.

Одборник у Скупштини општине Прњавор из реда националних мањина Бранко Декет истакао је да су овакве забаве прилика да се на једном мјесту нађу и друже све генерације - од најмлађих, који учествују у забавном програму, до најстаријих, који су ангажовани у организационом дијелу.

Он је рекао да ће ова забава остати упамћена и као најмасовнија по броју учесника и гостију.

"Свих 150 мјеста било је попуњено, а у пригодном програму наступлио је 45 дјеце", прецизирао је Декет.

Синоћњој забави су присуствовали и министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић и почасни конзул Украјине у БиХ Мирко Цвјетиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана