Обиљежено 13 година рада Омладински савјет општине Милићи

Срна
Обиљежено 13 година рада Омладински савјет општине Милићи

Милићи - Свечаним отварањем реновираних просторија Омладинског центра, те додјелом признања појединцима, установама и предузећима који су подржали рад те организације, Омладински савјет општине Милићи данас је обиљежио 13 година успјешног рада.

Истичући бројне активности које је Омладински савјет реализовао у протеклом периоду, предсједник Стефан Милић рекао је Срни да 13. рођендан ова организација прославља у уређеним просторијама, чију је обнову са 3.200 КМ подржало Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.


"На овај начин створили смо још боље услове за активности које реализујемо у Омладинском центру, а оне су бројне, од различитих курсева страних језика, семинара, и округлих столова, до уступања наших просторија за организовање рођендана и сличних скупова", навео је Милић.

Свечаности у Омладинском центру, те округлом столу који је прије тога, истим поводом, уприличен у амфитеатру Средњошколског центра "Милутин Миланковић", осим омладинаца, присуствовали су и представници локалних власти и установа, те бројни угледни гости.

Обраћајући се окупљенима у амфитеатру о теми "Улога младих у друштву", замјеник високог представника у БиХ Улрике Хартман истакла је да је крајње вријеме да нова, млада генерација преузме више одговорности у БиХ.

"Када се БиХ придружи Европској унији ви ћете бити ослонац ове земље. Многи би жељели да граде каријеру овдје, али не виде како могу да оправдају одлуку да остану, када има толико много изазова за останак и толико повода за одлазак. Ово је озбиљан проблем и мислим да се можемо сложити да до сада ниједна политичка странка није постигла примјетан успјех у бављењу овим проблемом", рекла је Хартманова.

Данашој свечаности присуствовали су и предсједник Европског покрета у БиХ Предраг Праштало, шеф Канцеларије ОЕБС-а у Сребреници Вил Ричард, предсједник Уније студената Републике Српске Милан Милишић, те бројни гости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана