Новим путевима до пјешчаних пирамида и кањона Таре

Р. Ђ.

Фоча - Израда андроид апликације, обиљежавање бициклистичких стаза, али и градња путева и повећање смјештајних капацитета само су дио активности чија је реализација почела у општини Фоча.

Циљ је унапређење туристичке понуде и побољшање квалитета услуга у туризму, који је једна од стратешких грана Фоче. Ову општину лани је посјетило око 15.000 туриста из Европе и свијета. Иако очарани нетакнутом природом овог краја, главне замјерке дали су на слабу сигнализацију, али и на лоше путеве. То је опредијелило Туристичку организацију да почне са отклањањем недостатака.

Окосница туристичке понуде на подручју Фоче биће НП "Сутјеска" и рафтинг, а једна од новина је фирма "Златни бор", која ће, осим што се бави производњом сира по швајцарској рецептури старој два вијека, туристима понудити и нове смјештајне капацитете. Већ су најављени први гости који ће боравити на локалитету изнад кањона Таре. Свјесни да без добрих путева нема ни туризма, из општине најављују да ће у овој години радити на побољшању инфраструктуре.

- Најважније је да крећемо у изградњу пута десном обалом ријеке Таре, у чему имамо подршку свих нивоа власти, а за шта ћемо из буџета издвојити 200.000 марака. Радови ће кренути у априлу - рекао је начелник општине Фоча Радисав Машић и додао да ће бити уређен и пут до пјешчаних пирамида, као и други локални и некатегорисани путеви до туристичких дестинација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана