Национални парк Сутјеска: Кањонинг обогаћује туристичку понуду

Р. Ђ.
Национални парк Сутјеска: Кањонинг обогаћује туристичку понуду

Фоча - Национални парк "Сутјеска" ове године биће домаћин сусрета пословодстава националних паркова и представника Свјетске организације за заштиту природе "Адрија", а једна од првих активности је представљање кањонинга као новине у туристичкој понуди "Сутјеске".

Сусрет ће бити одржан и са циљем утврђивања правила за приступ фондовима ЕУ ради побољшања туристичке понуде. Све те активности дио су пројекта "Заштићена подручја за природу и људе" и наставак су иницијативе "Паркови Динарског лука". Вршилац дужности директора НП "Сутјеска" Дејан Павловић недавно је присуствовао сусрету представника националних паркова у Хрватској.

- Сљедећи регионални састанак организујемо ми, а једна од активности биће кањонинг. Обучићемо запослене за тај пројекат, а добићемо и неопходну опрему - рекао је Павловић.

Пројект менаџер Свјетске организације за заштиту природе "Адрија" Леонад Кебе истакао је да ће се кроз пројекат показати како становништво које живи у подручју националних паркова од тога може имати велики социјалну и економску корист. Кањониг подразумијева рекреацију на отвореном и уживање у кањону, спуштање низ кањон помоћу различитих техника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана