Милићи: Затражене додатне провјере воде

Агенције
Милићи: Затражене додатне провјере воде

Милићи - Надзорни одбор Комуналног предузећа у Милићима затражиће интервенцију републичког санитарног инспектора и ангажовати независну здравствену установу да провјери здравствену исправност воде из градског водовода, коју грађани десетак дана не користе за пиће.

Директор Комуналног предузећа Мирко Бибић рекао је Срни послије сједнице Надзорног одбора да је оваква одлука донесена након што су предочени прелиминарни резултати анализа градске воде, које су обављене у регионалним заводима за заштиту здравља у Источном Сарајеву и Зворнику.

Бибић је рекао да им је из завода у Источном Сарајеву јављено да је вода бактериолошки исправна, уз нешто повећан степен мутноће, док су из Зворника јутрос добили информацију да у води има бактерија.

Бибић је навео да су грађанима савјетовали да не пију воду одмах након што су добили резултате из Источног Сарајева.

Према његовим ријечима, оба завода су узели по три узорка на истим мјестима.

Бибић је појаснио да су опречни налази надлежних установа били и разлог зашто је за данас сазвана сједница Надзорног одбора Комуналног предузећа, на којој је изражена забринутост због проблема са водоснабдијевањем.

"Нећу да доносим преурањене закључке, али послије додатних провјера и утврђивања правог стања, Надзорни одбор и управа предузећа донијеће одређене закључке и нећемо остати пасивни ако буде потврђено да је неко погрешно радио", поручио је Бибић.

Проблеми са здравственом исправношћу воде за пиће присилили су становнике Милића да се водом снабдијевају са локалних изворишта или да купују флаширану воду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана