Лакташи: Све информације са терена у бази података

А. Ј.
Лакташи: Све информације са терена у бази података

Лакташи - Успостава адресног регистра од великог је значаја за општину Лакташи, јер ћемо све информације са терена моћи идентификовати у бази података.

Ово је истакао начелник Лакташа Мирослав Коџоман, који је у четвртак организовао пријем за шведску делегацију са амбасадором ове земље у БиХ Фредриком Шилером на челу.

Повод посјете је реализација пројекта "Изградња капацитета за побољшање земљишне администрације и процедура у БиХ", у оквиру којег је општина Лакташи 2015. године потписала Споразум о успостави адресног регистра са Републичком управом за геодетске и имовинско-правне послове РС.

- Дошли смо у Лакташе да се упознамо са циљем пројекта који финансира наша влада и да испратимо реализацију пројекта адресног регистра. Сигуран сам да ће овај посао бити успјешно завршен, јер је пројекат од великог значаја, како за Лакташе тако и за читаву БиХ - изјавио је Шилер.

Недостатак адресног регистра у РС се највише показао током спровођења недавног пописа становништва, гдје нису били усаглашени ни форма ни садржај, а нови пројекат ће унаприједити пословне процесе у земљишној администрацији, уз увођење софтверских рјешења и процедуре. Област регистра ће бити уређена, а биће омогућена и знатно боља комуникација, доступност и олакшан рад пореских органа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана