Лакташи: Приоритет обнова канала и мостова

А. Ј.
Лакташи: Приоритет обнова канала и мостова

Лакташи - Општина Лакташи почела је са убрзаном санацијом ријечних корита и канала уништених у лањским поплавама, а чишћење водотока, те санација и подизање мостова биће приоритет и у наредном периоду.

Начелник општине Лакташи Мирослав Коџоман који је обишао радове на чишћењу корита ријеке Буковице и Војног канала у Трну, истакао је да је позитивно изненађен резултатима.

У овој години због штета које су причиниле лањске поплаве у Лакташима је обављено чишћење и регулација канала у Клашницама у дужини од километар, те чишћење корита ријеке Црквене у Друговићима у дужини од 490 метара, чија је вриједност радова износила 15.000 КМ.

Општина је из буџета издвојила и новац за санацију моста у Јаблану на путу Трн-Јаблан, као и за изградњу два моста у Ћетојевићима на ријеци Вукешници, те за изградњу моста у Папажанима, два у Ријечанима и једног у Чардачанима.

- Сав новац из буџета требамо усмјерити на санацију канала и мостова, како бисмо спријечили евентуалне непогоде какве су се десиле прошле године и то нису једине активност коју ћемо урадити на подручју Лакташа - рекао је Коџоман.

Највећи акценат је стављен на уређење десне обале ријеке Врбас, на локацији Велико Блашко - Чардачани јер представља најкритичнију локацију на подручју општине, као и на завршетак радова око чишћења Турјанице и Маховљанске ријеке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана