Лакташи етно 2015: Празник занатства и кућне радиности

Ж. К.
Лакташи етно 2015: Празник занатства и кућне радиности

Лакташи - Мед и пчелињи производи, чајеви и биљне креме, опанци, производи од ароније и лаванде, традиционална јела, домаћа вина и сокови само су дио асортимана који су 44 излагача представила на сајму "Лакташи етно 2015".

Други једнодневни сајам који је одржан у суботу организовали су општина Лакташи и локална туристичка организација. Ова манифестација дио је пројеката "Унапређење и развој пословне и културне сарадње општине Лакташи са дијаспором" и "Миграције и развој" који спроводи УНДП, а финансира влада Швајцарске. Част да отворе овогодишњи сајам припала је члановима Културно-умјетничког друштва "Соко" из Минхена чији је наступ и занимљиве експонате посматрало неколико стотина посјетилаца.

Начелник Лакташа Мирослав Коџоман истакао је да је веома важна сарадња са дијаспором која доприноси привредном и економском расту локалне заједнице.

- Одржавање сајма јединствена је прилика да се упишемо на туристичку мапу Српске, а ове године смо уз помоћ поменутих пројеката представили сајам и широм Европе - казао је Коџоман изразивши увјерење да ће сајам постати традиционалан и да ће у наредним годинама трајати бар два дана.

Међу излагачима је било и Удружење "Локална акциона група Савус" које окупља велики број привредника из неколико општина.

- Сајам смо искористили за промотивну кампању с циљем указивања на важност куповине домаћих производа - казао је представник Удружења "Савус" Александар Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана