Козарчани побједници рукометног турнира у Прњавору

Срна
Козарчани побједници рукометног турнира у Прњавору

Прњавор - Рукометни клуб "Козара" из Козарске Дубице побједник је Другог меморијалног рукометног турнира "Мика 2016" одржаног у Прњавору.

Друго мјесто у категорији дјечака рођених 2004. и 2005. године припало је Школи рукомета из Бањалуке, а треће рукометашима из Бијељине.


У категорији дјечака рођених 2006. године и млађих који су се такмичили у мини рукомету тријумфовао је најмлађи састав Рукометног клуба "Слога" из Прњавора, друга је била Школа рукомета Бањалука, а трећи млади рукометаши "Јединства" из Брчког.

Домаћин турнира био је Рукометни клуб "Слога" Прњавор, а предсједник Клуба Владо Шљивић истакао је да је ово први пут у овој општини да рукометни клуб на једном турниру окупи 20 екипа, колико их је данас учествовало.

Он је подсјетио да је турнир посвећен сјећању на Мирослава Микеревића Мику, који је у послијератном периоду био окосница клуба и захваљујући његовом залагању и упорном раду рукомет се и данас игра у Прњавору.

"Микина животна жеља била је овакав турнир, да рукомет добије на вриједности и да се клуб сачува", рекао је Шљивић.

Начелник општине Синиша Гатарић поздравио је идеју да се одржавањем турнира очува успомена на Микеревића.

"Најбољи начин да се сачува успомена на некога јесте да се у дјело спроведу његове идеје", закључио је Гатарић.

Он је очекује да ће турнир бити све бољи, и по квалитету и по масовности, те најавио да ће локална заједница овакве догађаје пратити и подржавати.

На данашњем турниру, осим клуба домаћина, наступили су рукометаши из Котор Вароша, Бањалуке, Бијељине, Козарске Дубице и Дервенте.

Мирослав Микеревић Мика ће, осим по љубави према рукомету, остати упамћен и по херојству. Као припадник Војске Републике Српске је у априлу 1992. године спасао 38 српских војника заробљених у војном објекту "Рабић" код Дервенте без употребе силе, метка или жртве.

За овај храбри чин Микеревић је одликован највишим војним признањем Републике Српске - Орденом Милана Тепића. Умро је усљед тешке болести у јануару 2014. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана