Котор Варош: Три одборника СНСД-а прешла у ДНС

В. К.
Котор Варош: Три одборника СНСД-а прешла у ДНС

Котор Варош - Три одборника СНСД-а у Скупштини општине Котор Варош прешла су јуче у редове ДНС-а, а одлуку су образложили незадовољством политиком коју води руководство Општинског одбора.

Приступницу ДНС-а потписали су досадашњи шеф Клуба одборника СНСД-а Слађана Шубара, Бране Трифковић и Гојко Вученовић. ДНС је тиме вратио статус парламентарне странке. Послије локалних избора 2012. године ДНС је имао три одборника, али су се Бојан Ђекановић и Драган Мијић приклонили СДС-у, док се Миодраг Петровић вратио у ПДП. Мијић је у међувремену још једном промијенио странку и послије раскола у СДС-у приступио Изворној СДС. Клуб СНСД-а је с друге стране са шест пао на три одборника - Бранка Понорца, Љубинка Трифковића и Енису Божичковић. Према незваничним информацијама и Божичковићева је на излазним вратима СНСД-а.

Шубара је казала да су се на одлазак одлучили због вишемјесечних неслагања са ставовима руководства Општинског одбора, начелника општине Далибора Вучановића и преостала два одборника СНСД-а.

- Они су радили мимо ставова владајуће коалиције на републичком нивоу, а за рачун противничких политичких опција. Супротставили смо се Вучановићевом сврставању уз коалицију СДА-СДС-ПДП. Такво дјеловање је удаљило Котор Варош од републичких институција и успорило развој општине - рекла је Шубара.

Предсједник СНСД-а у Котор Варошу Горан Кушљић је казао да одборници који су прешли у ДНС већ дуже вријеме не поштују одлуке органа странке.

- Имали су прилику да учествују у унутарстраначким изборима, али су их бојкотовали. Иницијатор свега је Шубара, која је директор основне школе, а на челу Министарства просвјете и културе РС је кадар ДНС-а. Сједница Клуба одборника СНСД-а није одржана већ пола године, а Шубара све то вријеме преговора са ДНС-ом зарад личних интереса и задржавања позиције у школи. Остали су под њеним утицајем. Њиховим одласком СНСД ће бити само јачи - рекао је Кушљић.

У ДНС-у се надају да ново руководство СНСД-а неће слиједити политику претходног и да ће на идућим локалним изборима ресурсе ставити у службу реализације програмских циљева републичке коалиције СНСД-ДНС-СП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана