Калиновик: Тео и Матеа селе у нову кућу

Радмила Ђевић
Калиновик: Тео и Матеа селе у нову кућу

Калиновик - Мукама брата и сестре Теа и Матее Олива, који са дједом Славком Оливом живе у неусловном објекту у Добром Пољу у општини Калиновик, већ сутра би требало да дође крај јер ће добити нови дом.

Предсједник Омладинског покрета Младен Мандић истакао је да је прикупљено нешто више од 26.000 КМ, те да још није уплаћен сав новац из кутија које су постављене у Лукавици и Фочи.

Кућа у Трнову, у близини школе коју дјеца похађају, спремна је за усељење, а са намјештајем кошта 25.000 марака. Онај износ који буде "вишак" након што купе кућу, биће утрошен у корист Теа и Матее.

Мандић је нагласио да би данас требало да заврше посао са нотаром, како би малишани са дједом већ сутра могли да се уселе у нови дом.

Он је подсјетио у каквим условима живе тринаестогодишњи Тео и деветогодишња Матеа.

- У 21. вијеку имају само једну сијалицу и стари шпорет. Живе у пар квадрата, немају никакве услове да уче и да се развијају. Све су то разлози због којих смо покренули акцију која је наишла на добар одзив што наших суграђана, што осталих добрих људи широм РС, али и из дијаспоре - истакао је Мандић.

Дјед Славко, који једини брине о Теу и Матеи, захвалан је на помоћи.

- Мојим унуцима само треба мир и да имају гдје да уче, како би допринијели својој околини. Ја само могу свима да захвалим, помоћ нисам одбио, знам да ће им добро доћи - прича дјед Славко.

Тео и Матеа, ускраћени за љубав родитеља који су разведени, већ 14 мјесеци живе у неусловном објекту код свог дједа Славка, који се бори да их изведе на прави пут.

Акција

Младен Мандић је напоменуо да акција прикупљања новца још траје у школи у Калиновику, вртићу "Чика Јова Змај" и Основној школи "Свети Сава" у Фочи, те да ће вишак новца бити употријебљен за помоћ дјеци.

- Вишак ћемо утрошити за плаћање рачуна за струју и друге потрепштине. Њихов дјед оствариће право на пензију тек у новембру сљедеће године, када пуни 65 година, тако да ће им свака помоћ добро доћи - рекао је Мандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана