Градишка: Вода стигла у 20 села

М. В.
Градишка: Вода стигла у 20 села

Градишка - Изградњом водоводне мреже у дужини од три километра у градишкој мјесној заједници Ламинци ријешен је дугогодишњи проблем снабдијевања водом 20 поткозарских и потпросарских села чији су становници питку воду имали само повремено.

На свечаности која је у суботу увече уприличена у Ламинцима поводом окончања двогодишњег пројекта чији је носилац било предузеће "Водовод" Градишка, директор овог предузећа Мићо Ристић појаснио је да је изграђен примарни вод који ће омогућити да воду из градишког водовода добије велики број домаћинстава.

- Секундарни вод ширимо према другим дијеловима у складу са потребама становништва. Завршетком пројекта снабдијевања водом поткозарских села и изградњом водовода у Козинцима, Ламинцима, Јабланици и околним селима стекли смо услове за прикључење више од 1.500 домаћинстава на градски водовод - истакао је Ристић додавши да је 50 одсто вриједности пројекта финансирао "Водовод", а другу половину платиће корисници кроз цијену прикључка која износи од 2.200 до 3.500 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана