Градишка: Младићи хтјели да украду аутобус

Милан Вујић
Градишка: Младићи хтјели да украду аутобус

Градишка - Четворица пијаних младића ухапшени су на аутобуској станици у Градишци након што су покушали украсти аутобус у власништву "Аутопревоза Градишка".

"Глас Српске" сазнаје да су младићи од раније познати градишкој полицији, а ухапшени су у недјељу око четири часа. У пљачку су кренули око три часа и 30 минута када су прескочили ограду "Аутпревоза", провалили задња врата аутобуса, након чега су га и упалили и покушали одвести.

На сву срећу, овај несвакидашњи покушај крађе је уочио отправник Мирко Миливојац који је одмах дотрчао и покушао да спријечи вандале да одвезу аутобус. Младићи ипак нису жељели да одустану од свог пакленог плана, па су постали веома агресивни када су схватили да не могу да отјерају Миливојца који је на све начине покушао да их уразуми.

Осим низа пријетњи упућених Миливојцу овај несрећни човјек је "за длаку" могао да добије батине. Када су разјарени младићи покушали са њим физички да се обрачунају Миливојац је брже-боље побјегао и успио да позове полицију. Према његовим ријечима само срећа је допринијела томе да младићи не украду аутобус и направе неку трагедију, јер су били видно пијани.

- Покушао сам да их одговорим од те лоше намјере, али не само да нису жељели да ме послушају, већ су пријетили да ће ме истући. Знао сам да су ми шансе против њих четворице, готово никакве, и једино што сам у том тренутку могао да учиним јесте да покушам побјећи - рекао је Миливојац.

Директор "Аутопревоза Градишка" Милан Ђукановић је додао да би младићи можда и успјели да украду аутобус да процедура паљења траје краће.

- Упалили су возило притиском на тастер, али сва срећа је да нису могли одмах да крену. Тада би и штета засигурно била много већа, јер би у том случају морали да провале рампу, а касније ко зна шта би било и гдје би завршили - рекао је директор "Аутопревоза Градишка" Милан Ђукановић који је додао да аутобус вриједи 50.000 марака.

Ђукановић претпоставља да су пијани младићи вјероватно жељели да се аутобусом провозају по граду не схватајући у колику су опасност могли да доведу себе и друге учеснике у саобраћају.

Градишка полиција која је након пријаве одмах изашла на терен, брзо је пронашла починиоце овог кривичног дјела, а приликом увиђаја су пронађени отисци, те телефон једног од младића. У полицији јуче нису жељели да говоре о овом немилом догађају.

На мети насилника

Милан Ђукановић је навео да покушај крађе аутобуса није јединствен случај, јер је "Аутопревоз" веома често на мети насилника који лупају ограду, прозоре и чупају столице.

- Сваки викенд имамо неку штету на имовини, јер пијани младићи кад крену кући из дискотеке лупају нам излоге, чупају столице и слично. Желим само да апелујем на полицију да у то доба поведу мало веће контроле - нагласио је Ђукановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана