Град сунца отвара 1.500 радних мјеста

Р. Ми.
Град сунца отвара 1.500 радних мјеста

Требиње - Бизнисмен Родољуб Драшковић и прослављени режисер Емир Кустурица ће уз помоћ Владе Српске и "Хидроелектрана на Требишњици" учествовати у реализацији пројекта "Град сунца" на подручју Требиња вриједног више од 100 милиона евра.

Како је појаснио Драшковић, који је јуче озваничио почетак радова, у наредних пет година биће уложено по 20 милиона евра у "Ново Требиње", које ће се простирати на 80 хектара. Реализацијом овог пројекта биће отворено 1.500 радних мјеста, а на пројекту "Град сунца" ће бити ангажовано око 1.500 неимара из Херцеговине.

Драшковић је рекао да ће у сарадњи са "Хидроелектранама на Требишњици" бити изграђен аква парк са олимпијским базеном, а у сарадњи са Кустурицом "Филмски град".

У оквиру "Града сунца" биће изграђен хотел са шест звјездица, стаза за "формулу један", бициклистичка и трим стаза, хала спортова са отвореним теренима, голф терени, аеродром и други садржаји.

Кустурица је оцијенио да ће се "Филмски град" одлично уклопити у "Град сунца" јер се налази на једној тачки која обезбјеђује велики број сунчаних дана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана