Гинисов рекорд у Посушју? Свиња на свијет донијела чак 26 младих!

GS
Гинисов рекорд у Посушју? Свиња на свијет донијела чак 26 младих!

Иван Бешлић – Стевић, дугогодишњи произвођач здраве хране из Посушја, недавно је свједочио правом природном феномену на свом имању. Овај познати узгајивач домаћих животиња позвао је новинаре како би забиљежили невјероватан догађај који се, према његовим ријечима, никада раније није догодио.

Наиме, једна од његових прасица донијела је на свијет невјероватних 26 младих, од којих је чак 23 преживјело. Овај изузетан резултат могао би се без сумње пријавити за Гинисову књигу рекорда.

Обично се приликом прасења домаћих свиња очекује између 10 и 12 младих по леглу, док већи бројеви, попут 14 или 15, већ представљају изниман случај. Међутим, 26 прасића представља невиђени феномен у свињогојству, поготово уз чињеницу да је већина младих преживјела.

Бешлић, који је у Посушју познат по узгоју и производњи здраве домаће хране, није крио одушевљење: "Ово је нешто што никад нисам доживио у свом животу, а бавим се овим послом већ годинама. Права је срећа да је већина младих преживјела, иако је изазовно бринути се за толики број прасића," изјавио је, преноси Ослобођење

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана