Гајић и Селаковић разговарали о изградњи музејског комплекса у родном селу Филипа Вишњића

Срна
Гајић и Селаковић разговарали о изградњи музејског комплекса у родном селу Филипа Вишњића

БЕОГРАД - Кандидат СНСД-а за начелника општине Угљевик Драган Гајић разговарао је са министром културе Републике Србије Николом Селаковићем о иницијативи да се изгради нови музејски комплекс родне куће Филипа Вишњића у Горњој Трнови.

-Увјерен сам да ће Србија по истом моделу како је помогла да се обнови родна кућа Бранка Ћопића у Хашанима, подржати наш Угљевик и омогућити изградњу овог музејског комплекса у Горњој Трнови, у нашем Угљевику и на нашој Мајевици, родном крају нашег Вишњића који је гуслама и пјесмом прославио овај крај гдје год да српски род живи - истакао је Гајић.

Додао је да је зато позвао министра Селаковића да послије избора посјети Угљевик и да заједно положе камен темељац за музејски комплекс родне куће Филипа Вишњића.

-На тај начин не само да ћемо се одужити једном од најпознатијих српских гуслара и твораца народних пјесама, већ ћемо оснажити и наш крај, створити добру могућност за културни, економски и туристички развој наше општине, а прије свега, јачати сарадњу и нераскидиве веза са нашом браћом са друге стране Дрине - нагласио је кандидат СНСД-а за начелника општине Угљевик.

Истакао је да је циљ СНСД-а и њега као будућег начелника општине да Угљевик постане мјесто културе, очувања српског насљеђа и незаобилазна дестинација коју ће посјећивати сви основци и средњошколци из Републике Српске и Србије, те нај начин учити о нашим истим српским коријенима и српском идентитету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана