Фудбалски ветерани из Котор Вароша направили пародију: Домовина, Преливоде и Папци на једном голу

Душко Керезовић
Фудбалски ветерани из Котор Вароша направили пародију: Домовина, Преливоде и Папци на једном голу

Котор Варош - На терену су окретни и срчани као некада, али которварошки фудбалски ветерани, ипак, више не играју за побједу и голове, већ за своју душу јачајући давно стечена пријатељства на травнатим теренима.

Једна од најбољих генерација которварошке Младости појачана онима који су их наслиједили на терену већ годинама другује са "бубамаром" истина на краћем терену и уз мање голове. Играјући мали фудбал чувају велику љубав према спорту којем су посветили најбољи дио својих живота и чврста пријатељства грађена на теренима од Требиња до Новог Града. Као некада которварошке фудбалере и данас предводи дугогодишњи капитен Младости Алекса Вучановић, а уз њега су и бивши фудбалери Славко Жутић, Шефко Фифић, Драгиша Сердар, Драгиша Јурић, Борис Новаковић, браћа Дамир и Јасмин Варошић и Слободан Петровић. Редове ветерана "подмладили" су Саво Керезовић, Месуд Табаковић, Радослав Дрљача, Бојан Максимовић и Зоран Столић, а придружио им се и рукометаш Саша Вуковић.

- Сви једва чекамо недјељу и долазак у салу. Тада је све у другом плану осим лопте. Ослободим се напетости и брига. Овдје нема интереса, нема ничег сем игре и дружења - каже Јасмин Варошић.

Фудбалери су направили и пародију на дешавања на локалној и републичкој политичкој сцени. Из политичких превирања изродила се идеја за називе екипа, па сваке недјеље снаге одмјеравају "Домовина", "Папци" и "Преливоде".

- Ми немамо проблем што је нас 15 подијељено у три екипе. Само код нас нема трансфера из екипе у екипу без обзира на издашне понуде противника - у шаљивом тону говори иницијатор окупљања ветерана и потпредсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Алекса Вучановић који предводи "Преливоде".

Иако је "Домовина" доминантна на терену, "Папци" и "Преливоде" имају своју рачуницу која показује да су најбољи.

- На крају сваког одмјеравања снага обично сви тврде да су побједници. Свака екипа има своју рачуницу зашто је најбоља те вечери - истичу чланови "Папака", који се углавном задовољавају другим мјестом.

Компромис углавном постижу у "трећем полувремену", које зна ући и у касне сате.

- Увијек постоји бојазан да ће супруге прекинути дружење, али још их није издало стрпљење - сагласни су ветерани увјерени да ће још годинама друговати уз лопту.

Ширење пријатељства

Фудбалски ветерани из Котор Вароша захваљујући предузећу "Детектор" имају спортску опрему и термине за рекреацију, а финансијску подршку им пружају пријатељи и привредници. Желе да пријатељство шире и ван граница БиХ, а први одласци планирани су у Словенију и Србију.

- Радо ћемо се одазвати на сваки позив, јер желимо да ширимо пријатељства. Резултат утакмица је најмање важан, а оно што можемо обећати је да нећемо никада поклекнути у "трећем полувремену" - поручује предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Слободан Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана