Фочa, Паламe: Сјећање на јунаке који су животе уградили у РС

Р. Ђ.
Фочa, Паламe: Сјећање на јунаке који су животе уградили у РС

Фоча - Служењем парастоса, полагањем вијенаца и паљењем свијећа на Централном спомен-обиљежју палим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата, те посјетом спомен-соби у Фочи је јуче обиљежен Дан бораца ВРС.

Ово је била прилика да се све генерације поклоне јунацима који су часно бранили отаџбину, али и да се укаже на проблеме демобилисаних бораца.

- Горући проблем је запошљавање демобилисаних бораца, којих је у Фочи око 3.000 - рекао је предсједник Предсједништва Борачке организације Фоча Срђан Станковић.

Више од 500 фочанских бораца уградило је своје животе у темеље Српске борећи се за слободу. Демобилисани борци су поручили да су одбранили Српску, али институције морају више да брину о њима.

Парастосом у цркви Успења пресвете Богородице за погинуле и умрле борце, те полагањем вијенаца на Централно спомен-обиљежје, Борачка организација Пале јуче је обиљежила Дан бораца. Предсједник Борачке организације општине Пале Михајло Парађина је нагласио да сви заједно треба да цијенимо и његујемо тековине Одбрамбено-отаџбинског рата, укључујући и младе нараштаје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана