Фоча: Набујали поток пресјекао пут мјештанима Превраћа

Р. Ђ.
Фоча: Набујали поток пресјекао пут мјештанима Превраћа

Фоча - Набујали поток у приградском фочанском насељу Превраћ пресјекао је јуче локални пут због чега су мјештани остали одсјечени од остатка општине, а ни дјеца нису могла до школе.

Мјештани причају да је превраћки поток набујао за двије ноћи, а бујица је носила све пред собом.

- Ниво воде повећао се за десет пута. Ми смо покушали да пробијамо пропусте, али нисмо успјели. Позвао сам полицију, ватрогасце, а они су нас упутили на Цивилну заштиту. Практично смо одсјечени, не можемо никуда, дјеца не могу у школу, а овдје живе и студенти - испричао је мјештанин Драган Секуловић. Његов комшија Зоран Давидовић прича да је једва успио да склони аутомобил испред бујице.

- Позвала ме комшиница да ми каже каква је ситуација. Аутомобил ми је био паркиран испред, али успио сам да га склоним. Вода је кренула и зачепила пропуст. Страшно је, а ништа не можемо урадити. Ако и овако остане, добро је, а  ако настави да пада, биће још горе. Страхујемо за куће - испричао је Давидовић.

У Општинском штабу Цивилне заштите Фоча потврдили су да ће механизација убрзо изаћи на терен како би санирала клизиште и одроне који су пресјекли пут.

- Зачепљен је пропуст и отежано кретање становништва, али очекујемо да ће то бити брзо ријешено - рекао је шеф Одсјека Цивилне заштите у Фочи Чедо Зеловић.

Он је додао да су због обилних кишних падавина претходних дана водостаји свих ријека на подручју Фоче у порасту, али да нема опасности од изливања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана