Фочa: Кров над главом добиле све борачке породице

Р. Ђ.
Фочa: Кров над главом добиле све борачке породице

Фоча - Кров над главом је од 2013. године до данас у Фочи добило стотину породица погинулих бораца и ратних-војних инвалида, чиме је завршен пројекат стамбеног збрињавања борачких категорија у овој општини.

Станове је добила 61 породица, док су за 39 породица исплаћена неповратна средства, захваљујући чему су те породице ријешиле свој стамбени проблем.

- За породице погинулих бораца и РВИ у овој години су изграђене двије стамбене зграде, у Карађорђевој улици са 12 станова и у улици Цара Лазара са 10 станова, који ће ових дана бити усељени - рекао је начелник Фоче Радисав Машић.

Он је додао да је на овај начин у Фочи завршено стамбено збрињавање свих породица погинулих бораца и РВИ од прве до четврте категорије, које су се јавиле на конкурс 2007. године.

Из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите РС до краја године најављују расписивање новог конкурса за оне који из различитих разлога до краја 2007. нису успјели да се пријаве.

Новац је обезбиједила Влада РС, уз учешће општине око 30 одсто, а које се састоји у обезбјеђивању инфраструктуре и пројектне документације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана