Епархија тражила забрану продаје дијела касарне

Р. Ми.
Епархија тражила забрану продаје дијела касарне

Требиње - Скупштина града Требиња задужила је надлежно градско одјељење да у сарадњи са Правобранилаштвом РС предузме све мјере с циљем оспоравања рјешења Окружног привредног суда о привременој забрани располагања дијелом неперспективне војне имовине у кругу бивше касарне "Лука Вукаловић".

Иако је градоначелник Требиња Славко Вучуревић тврдио да је ријеч о забрани коришћења цјелокупне имовине у кругу касарне, из Епархије захумско-херцеговачке и приморске поручују да се мјера обезбјеђења коју је тражила Епархија не односи на цијелу бившу касарну "Лука Вукаловић" већ на парцелу од 8.678 метара квадратних.

Потребу одржавања ванредне сједнице оспоравала је опозиција тврдећи да је Вучуревић обмануо и јавност и одборнике дезинформацијама да је блокирана имовина практично цијеле касарне, чиме је једно правно питање претворио у чисто политичко.

Вучуревић је рекао да се та имовина, сходно закону, не може ником поклањати без лицитације и накнаде, због чега ни закључак Владе РС из 2007. године да дио ове имовине буде додијељен Епархији без накнаде није било могуће реализовати у законској процедури.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана