Домаћинства у Семберији боље снабдјевена струјом

Љ. А.
Домаћинства у Семберији боље снабдјевена струјом

Бијељина - Предузеће "Електро-Бијељина" пустило је јуче у рад трафо-станицу "Главичице-Старо село 2" захваљујући чему ће знатно бити побољшан квалитет снабдијевања струјом у овом дијелу Семберије.

Према ријечима директора "Електро-Бијељине" Златана Лазаревића, пројекат је вриједан 60.000 марака, а финансиран је из властитих средстава.

- Пуштање у систем ове трафо-станице доказ је континуираног унапређења и подизања квалитета дистрибутивне мреже, али и равномјерног развоја снабдијевања струјом Семберије и других подручја које покрива "Електро-Бијељина" - казао је Лазаревић.

Он је рекао да ће пуштањем у рад трафо-станице "Главичице-Старо село 2" мрежа бити растерећена, а квалитет немјерљив и додао да је снага нове трафо-станице 250 киловолта.

- Један дио потрошача ће имати много бољи напон, јер смо дио њих пребацили са ТС "Главичице 2", а и битно смо растеретили ТС "Старо село". Директну корист ће имати око 80 купаца, док ће индиректно побољшање у снабдијевању струјом имати њих 150 - казао је Лазаревић и подсјетио да је "Електро-Бијељина" недавно пустила у рад још неколико електроенергетских објеката.

Предсједник Мјесне заједнице Главичице Станко Кнежевић је казао да су мјештани Главичица и околних села задовољни што ће коначно имати боље снабдијевање струјом.

- Слаб напон струје је представљао велики проблем у домаћинствима. Надамо се да ће сада бити боље - рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана