Додик: Мркоњић Град успјешна средина

Срна
Додик: Мркоњић Град успјешна средина

Мркоњић Град - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Мркоњић Град служи као примјер успјеха у овом тешком времену и подсјетио да су власти Српске подржали разне пројекте и да су увијек уз ову општину.

"Зато сам ту да их подржим у настојању да и даље развијају ову лијепу општину. Данас Мркоњић изгледа као једна сређена општина и у том погледу сам захвалан људима који воде општину у континуитету дајући значај свим пројектима који се остварују", рекао је Додик на синоћњој Свечаној академији у Мркоњић Граду поводом обиљежавања Дана ове општине.

Предсједник Додик истакао Мркоњић Град средина успјеха, који је забиљежен у посљедњим годинама захваљујући људима који су одлучили да се врате након егзодуса.

Свечаности обиљежавања Дана општине, који је установљен као знак сјећања на 4. фебруар 1996. године када су се Мркоњићани послије петомјесечног избјеглиштва вратили на своја огњишта, присуствовали су и министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Миленко Савановић, министар финансија Зоран Тегелтија и министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, те други угледни гости.

Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић оцијенила је да је протекле године доста урађено и да је година завршена са већим бројем запослених него претходна.

"Можемо рећи да је претходна година била солидно успјешна, успјели смо да израдимо сву неопходну инфраструктуру у пословној зони. Отворена је Фабрика ж жРС Силиконж у Бјелајцу - друга највећа унвестиција у Републци Српској, која тренутно запошљава више од 120 радника, а дошла су нам још и два италијанска инвеститора", рекла је Аничићева.

Она је додала да је набављена и хладњача уз помоћ донаторских средстава, наглашавајући да ће општина и даље да даје шансу инвеститорима.

Током свечане академије награђени су успјешни појединци захвалницама и повељама.

Повељу са златним симболом општине добили су привредно друштво Републике Српске "Силикон" ДОО Бјелајце за изузетан допринос запошљавању и општем развоју општине Мркоњић Град, те развојни програм УН у БиХ-УНДП за изузетан допринос општем развоју и напретку општине Мркоњић Град.

Повеље почасног грађанина општине са златним симболом општине добили су Велимир Будимир за изузетан допринос у области новинарства и хуманитарног рада, постхумно генерал Јово Блажановић за изузетно залагање и допринос у одбрамбено-отаџбинском рату, а Тоде Николетић за изузетно остварење у области књижевности.

Повељу заслужног грађанина са златним симболом општине добио је Драгојло Живковић за изузетна остварења у области образовања.

Захвалнице су добили Нада Тодоровић, Славко Чегар, Боро Пекез за изузетан допринос у области образовања и васпитања, Вера Бркић за допринос у области здравствене заштите, Новак Божић и Љубинко Бороја за изузетно залагање у раду и дјеловању Удружења пензионера.

Похвале су добили Мирославка Томић за изузетне резултате у области здравства, Жељко Пауковић за изузетан допринос у промоцији програма и пројеката за младе, Новак Грабеж за остварења у области општинске управе, те Радослав Гашић за значајна остварања у области микологије.

У културно-умјетничком дијелу програма учествовали су Дивна Љубојевић и Хор "Мелоди", мркоњићки Дјечији хор "Мали принц" и Српско православно друштво "Николајевић".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана