Додеровима хитно потребна помоћ

Р. Ђ.
Додеровима хитно потребна помоћ

Фоча - Начелник општине Фоча Радисав Машић посјетио је јуче обољелог демобилисаног борца, педесетдеветогодишњег Божу Додера који са супругом и троје дјеце живи у сиромаштву и уручио им 1.000 марака.

Машић је овој породици, која је више гладна него сита, обећао и помоћ у рјешавању стамбеног питања.

- Желимо да им помогнемо. Није ред да остану препуштени сами себи. Зато смо данас пружили интервентну помоћ, а за трајно рјешење договараћемо се и са Центром за социјални рад и ресорним министарством како бисмо нашли начине да их стамбено збринемо како треба - рекао је Машић.

Божи Додеру, који је био одличан борац и велики радник, прије пет мјесеци због гангрене је ампутирана десна нога. Мало прије тога остао је без посла. Социјална помоћ од 160 марака не може покрити трошкове лијекова и кирије.

- Троје дјеце иде у школу, а овај простор је мали, пун влаге. Најгоре ми је што не могу да зарађујем за породицу, а храну нам често дају и комшије. Помогао нам је и начелник и хвала му, има и људи који помажу у храни, одјећи - прича Додер.

Сви који желе да помогну Додеровима могу уплатити помоћ на текући рачун у Хипо Алпе Адрија банци број: 5521153514595622.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана