Добој: Власт одбила да расправља о поплавама

Г.С.
Добој: Власт одбила да расправља о поплавама

Добој - Скупштинска већина у Добоју одбила је да на јучерашњем засједању локалног парламента, на захтјев Клуба одборника СНСД-а, расправља о извјештају Анкетног одбора НСРС за утврђивање чињеница о дјеловању надлежних органа и организација у вези са поплавама из маја 2014.

Према ријечима предсједника Клуба СНСД-а у Скупштини града Добоја Сање Вулић, на сједници одржаној 1. јула 2014. године, када су усвојили извјештај о поплавама, располагали су штурим информацијама.

- Тада смо донијели закључак у вези са поплавама који је очигледно био накарадан. Видјећемо каква ће бити одлука НСРС, али чињенице су нешто сасвим друго у односу на оно што позиција говори. Исто тако, чињеница је да ми не знамо гдје се градоначелник налазио за вријеме поплава - изјавила је Вулићева. Одборник СП-а Срђан Тодоровић сматра да је Добој поплављен прије поплаве.

- Поплавила га је ова власт и уништила све што вриједи. Град је унакажен прије поплаве, која је само огољела стање - сматра Тодоровић. Међутим, позиција је поручила да је Скупштина усвојила извјештај у којем је све речено.

- Нисмо то уврстили на дневни ред јер смо својим извјештајем све рекли - рекао је шеф Клуба одборника СДС-а у Скупштини Добоја Данијел Јошић.

Анкетни одбор НСРС у извјештају је утврдио да се трагедија могла спријечити да је опасност оглашена на вријеме. Раније је градоначелник Добоја Обрен Петровић изјавио да није тачно да опасност није оглашена на вријеме.

Сједницу Скупштине јуче су напустили сви одборници опозиције након што је одбијен захтјев предсједника Клуба одборника СНСД-а да предсједавајући Есмин Махмутовић да паузу. У СНСД-у су истакли да због повреде пословника, бахатости и безобразлука предсједника Скупштине напуштају сједницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана