Добој: Више новца за религију, школама мрвице

Д. Д.
Добој: Више новца за религију, школама мрвице

Добој - Скупштина града Добој је на јучерашњем засједању усвојила ребаланс буџета за ову годину у износу од 31,864 милиона марака, што представља повећање за 13 одсто у односу на првобитни план.

Овом одлуком је била незадовољна опозиција која је тражила објашњења за повећање издвајања по појединим ставкама сматрајући да су контрадикторна.

Одборник СП-а Срђан Тодоровић сматра да су ребалансом спорне ставке повећане још више, док је за санацију школа остало 5.000 марака.

- Најапсурдније је то што издвајамо 300.000 КМ за религију, па да ли то значи да ће нам вјера донијети добре усјеве, топле учионице и вртић, који је потребан овом граду - казала је шеф Клуба одборника СНСД-а у СГ Добој Сања Вулић.

Начелник Одјељење за финансије Мирослав Кршић је казао да основ за ребаланс било повећање буџетских прихода у првих шест мјесеци ове године, као и средства добијена из Фонда солидарности РС.

- Позитивно је да је буџет у суфициту од 2,7 милиона КМ што је плод дјеловања градске управе - поручио је шеф Клуба одборника СДС-а у СГ Добој Данијел Јошић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана