Добој: Отворен кабинет за мамографију

Д. Д.
Добој: Отворен кабинет за мамографију

Добој - Све пацијенткиње на подручју добојске регије од сада ће моћи да обаве мамографски преглед у Служби за радиологију болнице "Свети апостол Лука" Добој, гдје је јуче отворен кабинет за мамографију.

Пацијенткиње ће користити услуге мамографије на терет Фонда здравственог осигурања путем упутнице породичног љекара или приватно на лични терет.

Мамограф вриједан око 20.000 евра донирао је Ротари клуб, док је новац за грађевинске радове, простор, те заштитна оловна врата за кабинет у износу од 10.000 КМ обезбиједио менаџмент болнице. Кабинет за мамографију до сада никада није радио у добојској болници.

- Мамографија је златни стандард када је у питању дијагностика обољења дојке, а ту су још и други дијагностички модалитети, ултразвучна дијагностика и магнетна резонанца. За сада се у нашем кабинету могу обавити све дијагностичке процедуре - изјавио је начелник Службе за радиологију Обрад Јовић.

Помоћник директора болнице у Добоју Александар Панић је истакао да је мамограф велики корак за болницу и за оне којима је ова дијагностика потребна. Он је додао да је у плану набавка опреме и на другим одјељењима као што је офталмологија. Осим мамографа, Ротари клуб раније је донирао добојској болници и другу опрему.

- Прва донација је била око 100.000 марака, а донирали смо гинеколошке столове, опрему за гинекологију, ултразвучни апарат и електрокардиограф - изјавио је представник Ротари клуба Синиша Ђуричић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана