Ђурђевић: Тражимо стратешког партнера

Срна
Ђурђевић: Тражимо стратешког партнера

Бијељина - За Акционарско друштво Бања Дворови код Бијељине тражи се стратешки партнер, рекао је Срни предсједник градске Скупштине Драган Ђурђевић.

Ђурђевић, који је и предсједник Српске радикалне странке, каже да ће ова странка, чланица владајуће коалиције у локалном парламенту, тражити да у овом поступку буду узета у обзир три партнера - Влада Српске, Град Бијељина и потенцијални инвеститор да не би дошло до сукоба интереса.


Он је потврдио да је на адресу Скупштине града за сада стигла само "примамљива" понуда предузећа "Октан промет", које је, између осталог, навело да је у наредних пет година спремно да уложи 10 милиона КМ.

"Ова фирма је навела у понуди да је спремна да ревитализује објекат, да задржи или повећа обим услуга и број радника, те да у наредних пет година уложи 10 милиона КМ. Видјећемо какве ће бити понуде других инвеститора. Сматрам да је понуда жОктан прометаж озбиљна", рекао је Ђурђевић Срни.

Он је нагласио да не би желио да приватизација Бање Дворови, односно тражење статешког партнера, прође мимо Владе Републике Српске, која ће, уколико постоји њено учешће, водити рачуна о свему.

"С тим у вези имамо добар примјер једне бање код Салцбурга у Аустрији, у коју су град, држава и приватни партнер уложили средства и сви од тога имају интерес", навео је Ђурђевић.

Он напомиње да ће понуде до краја године бити конкретизоване када би требало да буде познат и статус Бање Дворови.

У предузећу "Октан промет" истичу да су, с обзиром на значај Бање Дворови и њен будући утицај на развој локалне заједнице, спремни да улажу у ову установу, али да су скептични да ће бити изабрани за потенцијалног инвеститора.

Власник "Октан промета" Војин Митровић каже да је ово предузеће спремно да приватизује Бању Дворови и новац да држави или граду, али никако појединцима.

"Да будем искрен не очекујем да ћемо проћи на том тендеру или понуди, зависно од тога шта ће бити, с обзиром на раније одлуке градске администрације која се тако понашала и у случају приватизације жКомуналцаж. Песимиста сам због начина на који градска администрација то ради", рекао је Митровић.

У случају да се Влада Републике Српске укључи, каже Митровић, онда предузеће "Октан промет" има веће шансе да се укључи у овај посао.

Он тврди да се начин на који градска администрација врши приватизације "не уклапа у концепт компаније жОктан прометж".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана