Ћирић: Због нерадника трпе грађани Српца Симић: Ћирић само хоће да му ласкају

Анита Јанковић
Ћирић: Због нерадника трпе грађани Српца Симић: Ћирић само хоће да му ласкају

Србац - Начелник општине Србац Драго Ћирић већ другу годину заредом дао је негативну оцјену на рад начелнику Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Душану Симићу и начелнику Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне дјелатности Зорану Ђурићу.

Ћирић већ дуже вријеме није задовољан радом Симића и Ђурића јер сматра да полажу рачуне партијским шефовима умјесто њему, те да не обављају савјесно послове за које су именовани. Симић је на мјесто начелника одјељења постављен као кадар СДС-а, док је Ђурић члан НДП-а.

- Неће да раде, долазе и одлазе кад хоће, паузе праве по личном нахођењу. Нису схватили како функционише локална управа, воде политику умјесто да обављају послове за које су постављени. Не схватају да за свој рад треба да одговарају мени, а не политичким партијама из којих долазе. Ништа за Србац нису урадили - истакао је Ћирић.

Посебне критике упућује на рачун Симића, за којег тврди да у радно вријеме више води рачуна о приватном бизнису, перадарској производњи на породичном имању.

- Као начелник за привреду већ годинама није обишао ниједан производни погон. Неће да направи тендер за дератизацију, каже да га натјерам ако могу - говори Ћирић.

Додаје да Ђурићу замјера то што не извршава радне задатке и самостално одлучује о расписивању тендера. Навео је да Ђурић није испоштовао ни налог републичке инспекције о санацији водопривредних објеката, због чега је општинска управа кажњена са 3.000, а начелник општине са 1.000 КМ.

- Ни у једном моменту ми није пренио да је био инспектор. Нисам имао појма ни о томе, ни да смо добили казне - каже Ћирић и напомиње да сигурно не би поставио Симића и Ђурића на овако одговорне функције да то нису захтијевали коалициони партнери приликом подјеле власти, због чега сад трпе грађани.

Додаје да би, према свим законским прописима, њих двојица због двије узастопне негативне оцјене већ требало да добију рјешење о престанку радног односа.

- Ове оцјене, по Закону о локалној самоуправи, иду у персонални досије и они више не могу бити постављени на оваква радна мјеста ако се буде поштовао закон, али шта ће бити, не знам - поручује Ћирић.

Симић оштро демантује Ћирићеве тврдње истичући да посао обавља савјесно, професионално и поштено.

- Ћирићу сам трн у оку од када сам подигао глас против њега јер је примитиван човјек који жели да му се ласка и улизује, а то није мој начин. Окружио се податним људима, а с нама осталим не разговара. Стручни колегијум, који он сазива, нисмо имали већ двије године - рекао је Симић и додао да се Ћирић понашао као да је општинска управа његова приватна фирма, те да се осјећа сувишним.

- Срамота ме је што имам таквог претпостављеног и одавно бих дао отказ, али знам да бих тим само њему причинио задовољство. Моја партија има одговорност према грађанима и то је једини разлог што се не повлачим, али мислим да сам све ближе доношењу такве одлуке - казао је Симић истакавши да га никад нико није потцијенио као Ћирић.

У Ћирићевом оцјењивању не проналази се Ђурић.

- Оцјене су паушалне, без стварних разлога. Све наведено није тачно, своје радне задатке извршавам врло ревносно, долазим и одлазим с посла по прописима. У посљедње вријеме с начелником уопште не комуницирам јер он све ради самостално, без договора са радницима - казао је Ђурић.

Замјеник

Драго Ћирић није задовољан ни радом замјеника начелника општине Ранка Недића који је предсједник СДС-а у Српцу.

Ћирић сматра да Недић са својим кадровима за протекле три године није довео ниједног инвеститора, док је он, како каже, омогућио отварање неколико погона.

Сматра да су неосноване Недићеве тврдње о нерационалном трошењу новца из општинског буџета, јер је смањио укупна дуговања за два милиона марака, а стигло је и четири милиона неповратних донаторских средстава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана