Четврт вијека борбе рогатичких пензионера за бољи живот

С. М.
Четврт вијека борбе рогатичких пензионера за бољи живот

Рогатица - Иако је формирано док је рат бјеснио на брдима око Рогатице, Удружење пензионера од те 1993. до данас једнако брине о својим члановима, а ових дана прославило је и 25 година постојања.

Одржана је свечана сједница Скупштине на којој је било говора о почецима рада па све до данашњих дана у којим је удружење, са око 2.000 чланова, стасало у једно од најактивнијих на подручју сарајевско-романијске и горњодринске регије.

- Удружење своју активност усмјерава у два правца. Један је рад са мјесним одборима да би се кроз различите видове помоћи дошло до сваког пензионера у општини и други сарадња са локалном заједницом у борби за што бољи положај пензионера - рекао је актуелни предсједник те организације Томислав Хршум.

На свим тим пољима постигнути су добри резултати. У области социјално-хуманитарне заштите само током прошле године скоро 500 пензионера добило је помоћ за плаћање лијекова, трошкове болничког лијечења и због тешког социјалног стања од по 50 марака. Породицама 109 умрлих пензионера исплаћено је по 350 марака за трошкове сахране, а више од 120 их је добило огрев на отплату. Уз то, скоро 40 пензионера било је у бањама уз умањене цијене.

Свој јубилеј рогатички пензионери искористили су да одају признање заслужним за допринос организацији у протеклом периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана