Челинaц: Већина се распала, СДС остао са једним гласом

Ведрана Кулага
Челинaц: Већина се распала, СДС остао са једним гласом

Челинац - Скупштинска већина у Челинцу распала се само неколико мјесеци након што је формирана, а пољуљана је одлуком четири од пет одборника СДС-а да напусте ту странку и формирају клуб независних одборника.

- Што се тиче већине у Скупштини општине, убрзо ћемо дефинисати свој став који ће бити у интересу грађана Челинца - казао је дојучерашњи одборник СДС-а Горан Спасојевић.

Скупштинску већину преузели су крајем јула СДС, ПДП, НДП, СРС РС, један самостални одборник и дотадашњи члан ДНС-а Драган Вуковић. Кључни је био прелазак Вуковића у супротни табор, чиме су СНСД, ДНС и СП изгубили надмоћ у парламенту. Послије промјене односа снага челиначка Скупштина је добила и новог предсједника. На то мјесто је дошао Илија Вујичић, бивши члан СНСД-а, а сада самостални одборник. Вујичић, који је постао члан Партије уједињених пензионера, замијенио је на тој дужности Видосава Кичића из СНСД-а.

Ватра на политичкој сцени у Челинцу поново је, међутим, распламсана одлуком четворице одборника СДС-а да изађу из те странке.

- Главни разлог за нашу одлуку је понашање врха СДС-а. До ове одлуке довела је у првом реду себична политика врха и полтронски односи унутар СДС-а који су се пресликали на локални ниво у Челинцу. То доказује чињеница да је предсједник Општинског одбора СДС-а у Челинцу Горан Тубак сам себе кооптирао у Општински одбор - рекао је Спасојевић.

Он каже да је Тубак четири одборника СДС-а, међу којима су двије жене које су добиле највише појединачних гласова на локалним изборима у Челинцу, спријечио да буду чланови Општинског одбора странке.

- Умјесто тога, у Општински одбор је кооптирао оца и сина. С обзиром на то да смо имали велику подршку грађана, та чињеница нас обавезује да заступамо њихове, а не личне интересе појединаца. Нисмо спремни да издамо повјерење које су нам бирачи указали на изборима и због тога не можемо бити дио већине која подржава антисрпску и политику засновану на личним интересима - рекао је Спасојевић.

Тубак је казао да су одборници који су напустили СДС прекршили договор да буде покренут опозив начелника Челинца Момчила Зељковића из СНСД-а.

- Ако нема опозива, онда нема сврхе ни да учествујемо у таквој већини. И даље сам за то да тражимо опозив. То је наш и захтјев НДП-а - рекао је Тубак.

Спасојевић, међутим, каже да је прекасно за опозив начелника и да је тај потез непотребан годину пред редовне локалне изборе.

- С обзиром на то да нас за годину очекују избори, опозив начелника би био само непотребан трошак. Веома брзо ће грађани на редовним изборима имати прилику да изразе своје мишљење - казао је Спасојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана