Част бити дио хумане мисије

Анита Јанковић
Част бити дио хумане мисије

Бањалука - Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је јуче захвалнице институцијама, предузећима, те медијским кућама РС које су на разне начине помогле хуманитарне акције и опстанак српског народа на Космету.

Одбор за помоћ Србима на Космету обиљежавајући пет година хуманитарног рада одлучио је да уручи 60 захвалница онима који су подржавали рад ове организације.

Арлов је рекао да ће признања за хуманост, између осталих, бити уручена Кабинету предсједника РС, Влади, појединим министарствима, те општинама и школама.

- Данас смо уручили 12 признања за хуманост. Хвала свима који нам годинама помажу. Да није хуманих људи, добре намјере и осјећаја припадности нашем народу на Косову ништа од овога не бисмо могли учинити - рекао је он.

Част да добије ово признање припала је и "Гласу Српске" за изузетно извјештавање и заслуге у хуманитарним акцијама. Директор "Гласа" Борис Дмитрашиновић је захвалио на указаној награди и истакао да Арлов годинама обавља изузетно хуман посао, којим усрећује на хиљаде Срба и српске дјеце на Космету.

- Подршка коју несебично пружамо Одбору и Србима на Косову и Метохији биће настављена и убудуће. Врата наше медијске куће су увијек отворена за спровођење хуманитарних акција и срећни смо што можемо да будемо дио тога - поручио је Дмитрашиновић.

Генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић је поручио да су улоге замијењене, те да награду за свој рад треба добити Одбор за помоћ Србима на КиМ.

- Сви ми који смо награђени задовољни смо због указане части, али победник у овој причи јесте Одбор и његов председник Милорад Арлов, који је најбољи пример Пупинове мисли која гласи: "Тамо где је воља ту је и успех" - рекао је Николић.

Захвалнице за хуманост јуче су добили и представници града Бањалука, Ауто-мото савеза РС, предузећа "Шуме Српске", "Хидроелектрана Бочац", Нове банке, "Тржнице" Бањалука, Центра "Заштити ме", "Со комерца", те Новинске агенције "СРНА" и Радио-телевизије РС.

Рад Одбора

Одбор за помоћ Србима на Косови и Метохији тренутно спроводи хуманитарну акцију за помоћ за четворо напуштене дјеце породице Ђокић код Косовске Каменице, а у априлу и јуну биће одржана спортска дружења.

- У августу нас чека и пети пројекат доласка више стотина српске дјеце са Космета, која ће бити примљена у основним школама широм РС - рекао је Милорад Арлов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана