Братунац: Разједињени СДС смијенио предсједника

Крстина Ћирковић
Братунац: Разједињени СДС смијенио предсједника

Братунац - Одборници Скупштине општине Братунац смијенили су јуче предсједника Адила Османовића из СДП-а, а на ту функцију изабрали Ћазима Јусуповића који је у Савезу СДА-Странка за БиХ.

На ванредној сједници, која је заказана на захтјев 14 од укупно 25 одборника, Миладин Јокић из СДС-а изабран је за потпредсједника ове Скупштине. За смјену Османовића и именовање Јусуповића за предсједника Скупштине гласали су одборници из Клуба СДА, СБиХ, СДС, два одборника НДП-а, по један из ДНС-а и СРС "Др Војислав Шешељ", те одборници Миодраг Лончаревић и Славиша Мркаја који самостално дјелују. Гласању нису приступили одборници из СНСД-а, СзДС-а, ПДП-а, СП-а и СДП-а.

Предсједник Клуба одборника СНСД-а Бранислав Тришић изјавио је да се дјеловање те партије није промијенило и да су одборници из тог клуба неучествовањем у гласању потврдили да и даље дјелују у опозицији.

- Нисмо жељели да се мијешамо у сукобе унутар СДС-а. О будућем дјеловању у СО одлучићемо по завршетку сједнице, а уз консултације са генералним секретаром СНСД-а - поручио је Тришић.

Коментаришући јучерашње потезе страначких колега и чињеницу да је као предсједник Клуба одборника СДС-а остао усамљен у одлучивању, Раденко Милановић није потврдио, а ни демантовао да ли је дошло до раскола у тој странци.

- Начелник општине Недељко Млађеновић (СДС) није изгубио повјерење, али је неко нешто злоупотријебио. Ради се о једној интересној групици која је све ово направила у Скупштини - рекао је Милановић, истичући да је, као и његове страначке колеге, гласао за именовање СДС-овог кандидата за потпредсједника Скупштине, али да је он био против смјене предсједника коју су они подржали.

Османовић је поручио да је таква одлука донесена "захваљујући куповини одређеног броја одборника".

- Приближавају се избори, ускоро истичу мандати и неки одборници се продају за мале паре - рекао је Османовић.

Начелник Братунца Недељко Млађеновић није желио да коментарише дјеловање три од четири одборника из СДС-а, као ни да ли је СДС изгубио већину у Скупштини коју је Млађеновић раније формирао, а у којој нису били одборници из Клуба СДА-Странка за БиХ.

Захтјев

Одборници који су потписали захтјев за заказивање ванредне сједнице навели су у образложењу да је досадашњи предсједник Скупштине "неодговорно, несавјесно и неуспјешно" обављао ту дужност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана