Боље снабдијевање струјом за 4.000 потрошача Електро-Бијељинe

Љ. А.
Боље снабдијевање струјом за 4.000 потрошача Електро-Бијељинe

Бијељина - Радници "Електро-Бијељине" пустили су јуче у рад неколико далековода на подручју Семберије у које је ово предузеће уложило 250.000 КМ, захваљујући чему ће снабдијевање струјом за 4.000 потрошача бити знатно побољшано.

Директор "Електро-Бијељине" Златан Лазаревић рекао је да овај пројекат рјешава проблеме у неколико семберско-подмајевичких села и у граду. Додао је да је Семберија добила три нова уклопна стања на трафо-станици "Бијељина 2", као и три нова далековода који ће растеретити два која су била жариште проблема.

- Један крак далековода ићи ће из овог постројења кроз насеље Хасе, индустријску зону и до Циглане, а други у Доње Загоне, Ковачиће и Бријесницу, тако да ћемо далековод који је све то покривао подијелити на три дијела. На старом далеководу ће остати само улица Светозара Ћоровића и фабрика Циглана - рекао је Лазаревић.

Он је навео да је треће расклопно постројење разведено до Сувог Поља, односно трафо-станице Живановићи, чиме ће се постићи напајање већег дијела Сувог Поља, Средњих Загона, Горњих Загона, Средње Чађавице и Горње Љељенче. Лазаревић је најавио да ће се већ сљедеће седмице рјешавати снабдијевање струјом насеља Бањица, Кацевац и манастира Тавна.

Према ријечима управника Пословнице Бијељина у предузећу "Електро Бијељина" Дејана Петровића, извођењем ових радова биће подигнут степен безбједности и поузданости електромреже.

Мјештани кажу да је било довољно да падне мало више кише или задува јачи вјетар па да остану без електричне енергије.

- Дешавало се да по два, три дана немамо струје. Сијалице и апарати у домаћинству су нам често прегоријевали, тако да смо имали и много штете. Сада је пуно боље, напон је добар и немамо проблема - рекао је мјештанин Славиша Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана