Бимал са инвеститорима жели да јача производњу

Ж. К.
Бимал са инвеститорима жели да јача производњу

Брчко - Фабрика за производњу јестивог уља "Бимал" из Брчког опредијељена је за сарадњу са страним инвеститорима у проширењу обима улагања из Турске и других земаља у пољопривредну и прехрамбену индустрију.

Предсједник управе "Студен холдинга" и генерални директор "Бимала" Илија Студен истакао је да су спремни за сарадњу са инвеститорима на проширењу капацитета у индустрији уља, пољопривреди и другим пројектима у прехрамбеној индустрији.

- Инвеститори у нама могу добити јаког партнера са свеобухватним знањем и капацитетима у индустријској производњи и дистрибуцији - наглашава Студен.

"Студен холдинг", у оквиру којег послује "Бимал", отворио је у јуну фирму за дистрибуцију у Турској, након чега су им почели стизати упити и других домаћих компанија, које своје производе желе да пласирају на турско тржиште.

- Отварање наше дистрибуције у Турској не значи само директни излазак наших компанија и брендова на ово тржиште, већ и лакши увид турским инвеститорима у огроман потенцијал за производњу прехрамбених производа у БиХ - истакао је Студен, наводећи да држава има кључну улогу у привлачењу инвестиција и да је најважније да смањи бирократију и ниво корупције у државним органима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана