Бијељина: За 50 конобара и собарица 1.100 кандидата

Љиљана Алексић
Бијељина: За 50 конобара и собарица 1.100 кандидата

Бијељина - Доказ да за хотелијерство у Бијељини влада права јагма јесте 1.100 молби пристиглих на адресу реновираног хотела "Дрина", који је јуче запослио 50 радника.

Ријеч је о особама са евиденције Завода за запошљавање РС, а међу запосленима су лица са високом и средњом стручном спремом, али и неквалификовани радници. Сви они ће показати своје умијеће 1. априла, када ће почети са радом овај хотел са четири звјездице.

Менаџмент овог хотела је имао пуне руке посла у вези са селекцијом кадрова, јер су од чак 600 пријављених кандидата за радно мјесто собарице и од 500 заинтересованих конобара морали да изаберу њих 50. Директор бијељинске филијале Завода Славица Лукић је нагласила да је свако ново запошљавање од великог значаја за град.

- Ових 50 радника добиће посао, што је од великог значаја за смањење броја незапослених, којих је на евиденцији бироа у Бијељини више од 13.000 - рекла је Лукићева.

Она је додала да сви треба да подрже активности у оквиру којих приватни сектор улаже и запошљава радника.

- Ријеч је о веома значајној инвестицији наших суграђана који су капитал стекли у иностранству, вратили се на наше просторе и уложили новац у овај хотел - рекла је Лукићева.

Генерални менаџер хотела Милица Вуловић-Корен је казала да за послодавца запослени нису трошак, него инвестиција и похвалила жељу нових радника да напредују кроз обуку за квалитетан рад у хотелијерству.

- Бијељина, нажалост, нема средњу угоститељску школу, али има доста младих људи који желе да уче и напредују. Ми ћемо им пружити потребну едукацију, али и праксу, тако да ће услуге које пружамо бити на нивоу четири звјездице – казала је Вуловић-Корен и додала да су отворени и за програме волонтирања за све заинтересоване.

Она је најавила да 1. априла почиње и нова прича старог бијељинског хотела "Дрина", чију традицију настављају.

Туризам

Најстарији хотел "Дрина", који је добио ново рухо, има велики потенцијал, првенствено због дугогодишње традиције, те због све већег броја туриста који посјећују Семберију.

Хотел има 37 соба са 74 лежаја, конгресну салу, спа и велнес центар.

- Све смјештајне капацитете у Бијељини сматрамо будућим добрим сарадницима, никако конкурентима, јер имамо исти циљ - да град и регија постану пожељна туристичка дестинација - рекла је Вуловић-Корен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана