Бијељинa: Смотра јединица за спасавање

Љ. А.
Бијељинa: Смотра јединица за спасавање

Бијељина - Смотра јединица за спасавање одржана је јуче на градском тргу у Бијељини, а грађанима је представљена опрема Цивилне заштите, ватрогасаца, полицијске јединице за подршку, војске и медицинских тимова.

Смотра је одржана поводом Међународног дана Цивилне заштите, 1. марта, а окупљање свих јединица било је прилика да се та служба што више приближи грађанима и да имају у виду ко све чини Цивилну заштиту.

Штаб за ванредне ситуације чине припадници Територијалне ватрогасне јединице града Бијељина, Центра јавне безбједности Бијељина, Дома здравља, Оружаних снага и Цивилне заштите. Промовисано је ново возило које је набављено крајем прошле године од новца из градског буџета и Ватрогасног савеза РС.

- Вриједност возила је 688.000 КМ, а има капацитет од 800 литара воде, 1.000 литара пјенила, 500 кг прага. Такође, возило има и телескопску руку дохвата 16 метара за гашење пожара на висинама - рекао је старјешина Територијалне ватрогасне јединице Миле Спасојевић и додао да ватрогасци имају укупно 19 возила.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да је градска управа за десет година у опремање Цивилне заштите и Ватрогасне јединице уложила око три милиона марака.

- Набављено је 12 нових возила, а ове године планирамо да набавимо и ватрогасне мердевине висине до 32 метра за највише зграде у граду - рекао је Мићић. Током протеклих поплава велику помоћ угроженим грађанима пружио је Ронилачки клуб "Пантери", који је са својом опремом даноноћно био на терену и несебично учествовао у спасавању угроженог становништва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана